Straipsniai - 2018

PREVENCINIS RENGINYS ,,KOVA SU PREKYBA ŽMONĖMIS IR IŠNAUDOJIMU“ („WWW.VERSLAS.KAUNAS.LM.LT”, 2018-05-15)

2018 m. gegužės 15 dieną V. Cinelienė, 100 min. grožiui ir sveikatai būrelio vadovė, pakvietė gimnazijos skyriaus mokinius į prevencinį renginį. Šiame renginyje dalyvavo Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro Kauno skyriaus socialinė darbuotoja Urtė Kudulytė.

U. Kudulytė supažindino mokinius apie galimas grėsmes, kokių būtina imtis atsargumo priemonių, norint netapti prekybos žmonėmis auka, žinoti, kur kreiptis pagalbos.  Jaunuoliams pristatytos pagrindinės prekybos žmonėmis formos ‒ prostitucija, darbo išnaudojimas, vertimas daryti nusikaltimus, fiktyvios išnaudojančios santuokos. Kovos su prekybos žmonėmis ir išnaudojimo centro atstovė pabrėžė, kad jauni žmonės nori studijuoti užsienyje, vyksta uždarbiauti į svetimas šalis. „Tačiau labai svarbu yra įsitikinti, ar viliojantys pasiūlymai neslepia savyje apgaulės, nesinaudoti fiktyvių tarpininkų paslaugomis, kurios jau ne vieną tautietį nuvedė į vergiją”, – akcentavo U. Kudulytė.

Mokiniams buvo išdalinta dalomoji medžiaga, kad susidūrę su prekybos žmonėmis atvejais, ar įtarę, kad kyla grėsmė, žinotų kur galima kreiptis pagalbos.

V. Cinelienė, 100 min. grožiui ir sveikatai būrelio vadovė

Pastaba: Pagalbą prostitucijos ir prekybos žmonėmis aukoms teikia Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centras (KOPŽI). Visą parą veikia centro SOS numeris +370 679 61 617, skirtas konsultuoti, patarti ir informuoti nukentėjusius nuo įvairių prekybos žmonėmis formų, prostitucijos, seksualinės prievartos, pabėgusius nepilnamečius. Daugiau informacijos galima rasti interneto svetainėje www.anti-trafficking.lt.
Dėmesio!
Visą parą veikia Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro SOS numeris +370 679 61617, skirtas konsultuoti, patarti ir informuoti nukentėjusius nuo įvairių prekybos žmonėmis formų, prostitucijos, seksualinės prievartos, pabėgusius nepilnamečius.
Šiuo numeriu skambinti kviečiami ir šeimų nariai, bet kokių tarnybų atstovai, įtariantis apie galimą išnaudojimo, smurto ar apgavystės atveją.
Kovos su prekyba žmonėmis centro specialistų komanda – socialinė darbuotoja, psichologė ir teisininkas – pasiruošę padėti tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų.