Straipsniai - 2018

PASKAITA APIE PREKYBĄ ŽMONĖMIS („PANPRC.LT”, 2018-01-30)

2018 m. sausio 23 ir 29 dienomis VšĮ Panevėžio profesinio rengimo centre lankėsi VšĮ Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro Panevėžio skyriaus socialinės darbuotojos Monika Murnikaitė ir Donata Ribokaitė. Susitikimų metu buvo pristatyta prekybos žmonėmis ir išnaudojimo problema, mokinėms pristatytos realios istorijos, kai žmonės buvo išnaudojami, verčiami dirbti prieš savo valią, taip pat nurodyti įstaigos kontaktai, kur  kreiptis, susidūrus su šia problema. Dėkojame lektorėms už įdomią paskaitą.

 

Dėmesio!
Visą parą veikia Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro SOS numeris +370 679 61617, skirtas konsultuoti, patarti ir informuoti nukentėjusius nuo įvairių prekybos žmonėmis formų, prostitucijos, seksualinės prievartos, pabėgusius nepilnamečius.
Šiuo numeriu skambinti kviečiami ir šeimų nariai, bet kokių tarnybų atstovai, įtariantis apie galimą išnaudojimo, smurto ar apgavystės atveją.
Kovos su prekyba žmonėmis centro specialistų komanda – socialinė darbuotoja, psichologė ir teisininkas – pasiruošę padėti tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų.