Straipsniai - 2018

KOVOS SU PREKYBA ŽMONĖMIS DIENA ("WWW.ARIOGALOSGIMNAZIJA.LT", 2018-10-23)

Spalio18-oji – Kovos su prekyba žmonėmis diena. Ja siekiama atkreipti visų dėmesį į pasaulinio masto problemą – prekybą žmonėmis. Tai vienas sunkiausių ir pelningiausių organizuotų nusikaltimų. Pagalba šių nusikaltimų aukoms yra labai sunki ir ilga. Skurdas, ekonominiai, politiniai, socialiniai ir kitokie sunkumai, geresnio gyvenimo siekis skatina daugelį žmonių, taip pat ir jaunimą ieškoti geresnio gyvenimo kitur.

Todėl šia proga gimnazijoje lankėsi Kauno Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro socialinė  darbuotoja Urtė Kudulytė. II-III gimnazijos klasių mokiniams ji pristatė centro veiklą (pagalbos teikimą krizės atveju, palaikomąją pagalbą baigusiems programą, psichosocialinę reabilitaciją bei prevenciją). Darbuotoja atkreipė dėmesį į įvairias žmogaus išnaudojimo formas: nepilnamečių įtraukimą į vagystes, prostituciją, reketavimą, fiktyvias santuokas. Lektorė papasakojo, kokiomis formomis yra išnaudojami žmonės, kaip nusikaltėliai ieško aukų, atkreipė dėmesį į tai, kad bet kuris iš mūsų galime tapti nusikaltėlių preke, jei būsime patiklūs, nesidomėsime, kas vyksta aplink mus, nespręsime iškilusių problemų su šeimos nariais ar patikimais žmonėmis.

Dėkojame Kauno Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centrui ir jo atstovei Urtei Kudulytei už išsamią ir naudingą paskaitą mokiniams.Ariogalos gimnazijos socialinės pedagogės Rima Draukšienė ir Kristina Drumstienė 

 Dėmesio!Visą parą veikia Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro SOS numeris +370 679 61617, skirtas konsultuoti, patarti ir informuoti nukentėjusius nuo įvairių prekybos žmonėmis formų, prostitucijos, seksualinės prievartos, pabėgusius nepilnamečius.

Šiuo numeriu skambinti kviečiami ir šeimų nariai, bet kokių tarnybų atstovai, įtariantis apie galimą išnaudojimo, smurto ar apgavystės atveją.Kovos su prekyba žmonėmis centro specialistų komanda – socialinė darbuotoja, psichologė ir teisininkas – pasiruošę padėti tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų. 

 Publikuota: 2018m. spalio 23d., https://ariogalosgimnazija.lt/naujienos/kovos-su-prekyba-zmonemis-diena/