Straipsniai - 2017

AKCIJA VISAGINE ,,SOS-PREKYBA ŽMONĖMIS” (”VERDENESGIMNAZIJA.LT”, 2017-10-11)

2017 m. spalio 11 d. 10.30 val. Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariatas Visagino policijos komisariatas kartu su organizacija Lietuvos Caritas organizavo akciją „SOS – prekyba žmonėmis“. Akcijos metu II klasių mokiniams buvo pristatyta „Ekspozicija ant ratų“, kurios tikslas parodyti mokiniams, kokia „apčiuopiama“, reali yra prekyba žmonėmis. Specialiai įrengtame treileryje yra rekonstruotos seksualinio ir darbinio išnaudojimo aukų gyvenimo sąlygos. Šia ekspozicija siekiama ne tik įspėti, bet ir paskatinti žmones nelikti abejingiems, žinoti, kur ir kaip kreiptis pagalbos.
Dėmesio!
Visą parą veikia Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro SOS numeris +370 679 61617, skirtas konsultuoti, patarti ir informuoti nukentėjusius nuo įvairių prekybos žmonėmis formų, prostitucijos, seksualinės prievartos, pabėgusius nepilnamečius.
Šiuo numeriu skambinti kviečiami ir šeimų nariai, bet kokių tarnybų atstovai, įtariantis apie galimą išnaudojimo, smurto ar apgavystės atveją.
Kovos su prekyba žmonėmis centro specialistų komanda – socialinė darbuotoja, psichologė ir teisininkas – pasiruošę padėti tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų.
Autorius: Jūratė Šioliūnaitė Povilionienė